Milica Radivojević

Osnivač i dirigent Hora i ansambla Alliluia

Milica Radivojević stekla je diplomu specijalističkih (2015) i master (2013) akademskih studija iz dirigovanja u klasi  prof. Bojana Suđića na FMU u Beogradu pod čijim je mentorstvom trenutno i na doktorskim studijima. Takođe je završila i master studije  simfonijskog dirigovanja (2013) na Univerzitetu za muzičke i izvođačke umetnosti u Gracu u klasi prof. Martina Zigharta (Austrija), dok je osnovne akademske studije završila u klasi prof. Biljane Radovanović (2011, FMU, Beograd ). Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u MŠ „ Stanković“ u Beogradu na klavirskom odseku.

Kao jedan od najboljih studenata bila je stipendista Ministarstva prosvete Republike Srbije i Fonda za mlade talente „Dositeja“.

05

Na polju dirigovanja usavršavala se i na majstorskim kursevima: Jorma Panula, Johanes Princ, Volfgang Bozic, Hermina Pak, Haidarian-Rasti Nasir, Genadij Dmitrjak,  Adolf Henig, Franciska Hamer-Dreksel, Florian Gesler,  Kristijan Mandel i mnogim drugim. Kao stipendista ruskog ministarstva kulture učestvovala je i na  Letnjoj Akademiji pravoslavne duhovne muzike u Sankt Petersburgu gde se usavršavala u saradnji sa mnogim dirigentima, poput A. Petrenka i A. Žukova.

Osim u Srbiji nastupala je u Rusiji, Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Švajcarskoj,  Austriji, Mađarskoj i regionu.

Do sada je radila sa ansamblima kao što su Simfonijski orkestar RTS (Beograd), Simfonijski orkestar „Stanislav Binički“ (Beograd), „Kraljevski gudači svetog Đorđa“,“Orkestar Fakulteta muzičke umetnosti (Beograd), Orkestar Dečje Filharmonije (Beograd) gde je bila i stalni dirigent, Ansambl „Serafimi“ (Beograd), Orkestar MŠ Stanković Beograd, Simfonijski orkestar „Berlin Sinfonieta“ (Nemačka), Simfonijski orkestar „Savaria“  (Mađarska), Orkestar za savremenu muziku pri Univerzitetu za Muzičke i izvođačke umetnosti u Gracu (Austrija), Orkestar „San krešentino“ (Italija), Orkestar ”Pandorina kutija” (Italija),  Operski hor Narodnog pozorišta u Beogradu, Madrigalski hor FMU (Beograd), Beogradski Madrigalisti (Beograd), Pevačka družina „Rukovet“ (Beograd), Hor i orkestar „Knjaz Miloš“ (Beograd), Hor MŠ „Stanković“ (Beograd), Hor polaznika „Letnje duhovne akademije“ u manastiru Studenica, Hor polaznika „Letnje škole crkvenog pojanja Korneliju u spomen“ u Sremskim Karlovcima, Hor „Sv. Despot Stefan Lazarević“ (Beograd),  Hor hrama Sv. Arhangel Gavrilo (Beograd), Hor i ansambl „Alliluia“ (Beograd) čiji je osnivač i sa kojim osvaja brojne nagrade.

 

milica

Od 2019. godine postaje asistent na katedri za dirigovanje (FMU, Beograd), gde je tokom 2018. godine angažovana kao saradnik u nastavi. Kao pedagog stiče licencu Ministarstva prosvete Republike Srbije (Beograd,2018). Prethodno pedagoško iskustvo gradi kao nastavnik u Muzičkoj školi „Stanković“ (Beograd), VOS „Kreativno pero“ i „Vladimir Obradović Kameni“ (Beograd). Vodila je Letnju duhovnu akademiju u Studenici (manastir Studenica) kao i Letnju školu crkvenog pojanja „Korneliju u spomen” (Sremski Karlovci). Član je UMUS-a.

Dobitnik je specijalne nagrade za najboljeg dirigenta na „Horfestu“ (Valjevo,2017), kao i nagrade „ Vojislav Ilić“ za najboljeg dirigenta  na Festivalu  „Horovi među freskama“ ( Beograd , 2015).

Prilikom posete Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa od Velsa kripti Svetosavskog hrama u Beogradu, imala je posebnu čast da kao vokalni solista predstavi neke od najlepših napeva stare srpske duhovne muzike (2016).